top of page

Jeg trenger mer energi!

Oppdatert: 9. okt. 2023

Se for deg sollys som skinner gjennom stuevinduet ditt. Hvis vinduet er nyvasket og rent, vil lyset skinne sterkt og klart inn i rommet. Hvis lyset skinner gjennom et skittent vindu vil det ikke lyse opp like mye lenger. For å bli personlig kan jeg fortelle at sollyset som strever med å lyse opp min egen stue for tiden må kjempe seg gjennom både gammel skitt og fettmerker etter barnehender, så jeg vet hva jeg snakker om.

Når du synes stua begynner å bli for mørk og du ønsker mer sollys inn, gjør du da tiltak for å øke styrken på sollyset eller vasker du ruta?

Jeg håper og tror at du velger å vaske.

Jeg kan røpe så mye som at i eksempelet med min egen stue er det 100% sikkert at det ikke er selve sollyset som er hovedproblemet. Det er vinduet som må gjøres noe med.

Foto: gpointstudio/Shutterstock.com


På samme måte som med sollys gjennom vinduet, er det med energien i kroppen. Vi er mange som føler at vi kan ha for lite energi. Det kan være bare en viss tid, eller kanskje du har denne følelsen konstant. Du er utbrent, du har bare ikke den energien som kreves for å komme gjennom en dag.

I denne teksten skal jeg ikke snakke om utbrenthet. Det er gjerne veldig komplekst, og får bli sin egen artikkel senere. Her skal jeg snakke om energi generelt, og den vanskelige følelsen av å ikke ha nok.


Jeg gjør både fotsoneterapi og øreakupunktur på pasientene mine, og har fått spørsmål et par ganger om jeg kan vise hvor man har punkter som gir mer energi. Det er enkelt. Det finnes ingen punkter som gir deg mer energi, fordi du har allerede egentlig nok. Jeg vet at det høres feil ut, men det er sant. Like lite som du kan gjøre tiltak for å få sola til å skinne sterkere, kan du trykke på et punkt eller en knapp for å øke din egen energi. Det er fordi det er livsenergi vi snakker om, ikke bare det hormonrushet du kan få etter en kopp kaffe når binyrene tvinges til å pumpe mer adrenalin ut i blodet.


Vi kan på en måte si at livsenergi er stoffet vi er lagd av. I den energien du fikk da du ble født, ligger egenskapen til å manifestere seg selv, til å bli den du skal være. Helse er å ha tilgang til den energien. Når du kjenner at du ikke har tilgang til livsenergi, er det et viktig tegn på at noe er i ubalanse.


Når det kommer til livsenergi har vi et slags automatisk budsjett for dette i kroppen. Vi har noen "faste utgifter" som krever energi enten vi vil det eller ikke. Vi bruker for eksempel energi på fordøyelse, på detox og på å holde de ulike organene i gang. Kroppen vil alltid passe på at de livsviktige organene og prosessene får den energien de trenger. Jeg har sagt det før, og jeg sier det gjerne igjen: kroppen vil leve! Den vil heller at hjertet skal slå, enn at du skal ha det gøy.


Når vi føler at vi ikke har noe energi igjen, er det fordi vi bruker hele energibudsjettet vårt på disse faste utgiftene. Plutselig har altså de faste utgiftene blitt for høye, og det er ikke mer igjen til "uviktige" ting som jobb, hobbyer, sosialt liv, barn og partner.


Er det mulig å finne en løsning på dette?

Når sola skinner på et skittent vindu, vil lite skinne gjennom. Hvis vi renser glasset vil energien skinne klarere. Det er altså ikke noe galt med energien hvis det ser ut som den er for svak. Det er heller ikke noe galt med livsenergien din, men vi kan ikke bare få mer livsenergi: altså må vi rense opp. Vi må finne ut hvilke utgiftsposter i budsjettet som har blitt for høye, også må vi gjøre noe med det.

Kanskje det er fordøyelsen som nå bruker uforholdsmessig mye energi fordi du har en tarm i ubalanse, mangler enzymer og i tillegg spiser mye tungt fordøyelig mat?

Eller kanskje leveren din har for mye å rense opp i og bryte ned, slik at alt for mye av energibudsjettet ditt brukes til det.


Foto: Krisana Antharith/Shutterstock.com


Når du føler deg energitom, så still deg selv følgende spørsmål: Hvis du gikk i butikken og det kun var to hyller der, en med mer energi og en med mer ro. Hvilken hylle ville du gått til dersom du kun fikk lov til å handle i denne butikken èn gang, og du kun fikk velge fra èn hylle.

Vi er ikke like, og det er ulike grunner til hvorfor vi føler at vi mangler energi. Det som er felles for oss alle er at vi må skape balanse. Energi er ikke et middel du kan ta eller en knapp du kan trykke på, det er resultatet av balanse og helse.


Hvis du er en av dem som mangler energi og lurer på om biopati kan være løsningen for deg, anbefaler jeg deg på det varmeste å lese enten min historie om egen utbrenthet, eller lese mer om Biopati her.

170 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page