top of page

Bedre rustet mot sykdom

Oppdatert: 9. okt. 2023

Disse dagene får jeg mye spørsmål om virus, selvfølgelig. Akkurat i dag var spørsmålet om jeg gjør noen tiltak for familien og meg selv for å unngå smitte. Jeg hadde med et av barna til vår yndlingskiropraktor, og det var hun som spurte. Hun vet hva jeg jobber med.


Vi har har selvfølgelig snakket om dette hjemme, og vi må alle så godt som mulig følge de anbefalte smittevernrådene, men hva gjør vi i tillegg?

Vi gjør ikke veldig mye, men selvfølgelig har jeg noen tanker om hva som kan være greit å ha litt fokus på i tillegg til at vi allerede har en ganske sunn livsstil.

Foto:olsim photo/Shutterstock.com


Når det kommer til viruset som herjer i disse dager er min beskjed først og fremst at man følger de reglene og oppfordringene som blir gitt av myndighetene. Personlig er jeg ikke veldig redd for sykdom. Jeg tror jeg tåler ganske mye, og det vil jeg tro barne mine gjør også. Vi tilhører ikke noen risikogruppe. Det er derimot mange andre mennesker jeg er glad i som tilhører denne gruppen, så med dette innlegget vil jeg oppfordre til å gjøre det man kan for å holde seg veg god helse, unngå smittefarlige situasjoner så godt man kan, og kanskje viktigst: sørge for at du ikke smitter andre.


Ellers finnes det mange forebyggende tiltak som kan styrke vår evne til å bekjempe virusinfeksjoner på en naturlig og ufarlig måte. Her vil jeg dele hva vi har fokus på i min familie, og jeg oppfordrer til at du setter deg inn i temaet og gjør deg opp din egen mening om noe av dette også kan være aktuelt for deg.


Her kommer mine tips til hvordan du blir bedre rustet mot sykdom:


Bevar roen. Husk at stress svekker immunforsvaret, mens for eksempel meditasjon har vist seg å styrke immunforsvaret.*

Gjør noe aktivt for å redusere det som bidrar til stress, både fysisk og psykisk stress.


Gi deg selv nok søvn og hvile. De fleste av oss sover for lite, så hva med å ha som mål at du skal få 1 time mer søvn hver natt denne perioden?

Søvn er gratis og bivirkningsfri medisin som gjør oss fit for fight og hjelper til med å holde sykdommene unna.*


Spis ren, variert og lite bearbeidet mat, gjerne økologisk. Kutt ned inntaket av sukker. Drikk nok rent vann hver dag.


Mange naturlige stoffer kan styrke kroppen og immunforsvaret, og to av disse er C-vitamin og D-vitamin. Vitamin C hemmer virus og har vært brukt i mange år i store doser mot alle slags virus og forgiftninger. Ta gjerne ekstra tilskudd, men husk at disse skal være av god kvalitet. D-vitamin kan overdoseres, så ikke overskrid anbefalt dagsdose med mindre du har fått annen beskjed av legen eller biopaten din.


Bruk litt tid i naturen hver dag så du får frisk luft og sollys på kroppen. D-vitamin som dannes i huden bidrar til å styrke immunforvaret.


Foto: Ground Picture/Shutterstock.com* Meditasjon og immunforsvar:* Søvn og immunforsvar:

282 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1 commentaire


photo lab
photo lab
17 nov. 2020

veldig vakre bilder. Fotografen gjorde en utmerket jobb. Takk for deling og lykke til! Jeg anbefaler også å lese alle tipsene våre for ideer om familiefotografering. Jeg er sikker på at du vil sette pris på det og bruke det i fremtiden https://fixthephoto.com/family-portrait-photography-tips.html

J'aime
bottom of page