Søndagsfrokost, lunsj, middag når du er alene hjemme og bare vil kose deg. Er det egentlig noen tid det ikke passer med vafler?
Det er mulig jeg må skjerpe meg litt og dele flere middagstips. Det er bare det at jeg er så glad i kosemat, og da blir det jo veldig fristende å dele ut oppskrifter på alt som er litt ekstra skikkelig godt.
Jeg mener at vafler kan brukes til alt. Det er bare å huske at du på ingen måte trenger å begrense deg til sukker eller syltetøy inni vaffelen. Se på denne deilige her for eksempel, med smør, manchego, soltørket tomat, paprika, spirer og masse friske urter! Jeg husker fortsatt den vaffelen der, det var sen lunsj og jeg var på vei til helgeseminar. Den var skikkelig god!
Oppskrift på vafler (som er litt sunnere enn din gjennomsnittlige vaffel)
4 egg (hva med å velge økologiske egg? De er faktisk ofte billigere enn flere av de andre alternativene)
4 ss kokosblomstsukker eller litt stevia
ca 300 g mel (jeg liker å blande sammen litt ulikt, for eksempel like deler havremel, hirse og rismel)
1 dl kokosmelk
2 dl vann
1/2 ts kardemomme
1/2 ts himalajasalt
1/2 ts bakepulver
en dæsj vaniljefrø
Pisk sammen egg og sukker, ha i resten av ingrediensene og pisk til røren er klumpfri.
Stek i vaffeljern og fyll med noe godt mens vaffelen fortsatt er varm!
Her er min guilty vaffel-pleasure: Nystekt vaffel med smør og biter av økologisk, mørk sjokolade som smelter og renner ned på fatet.. mmmmmm!
Comments