top of page

Nesten flaut enkel og god lunsj med bønner og egg

Jeg aner i grunnen ikke hva jeg skal kalle denne oppskriften. Den er nesten ikke en oppskrift en gang... Men det er sånn at hvis man skal klare å spise ren og passe sunn mat hver dag, så må det finnes nok med superenkle løsninger tilgjengelig. Det må være like enkelt å lage noe sunt og godt, som noe usunt og godt.


Denne lunsjen (eller middagen) er perfekt for de dagene du egentlig ikke gidder å lage mat, men vet at du bør. De dagene du er litt sliten, litt småsyk, eller kanskje tilogmed har grått litt. Når du har mest lyst på sjokolade til lunsj men vet at det er en skikkelig dårlig ide, da er dette midt i blinken. Dette klarer du!


Faktisk er det er en av de beste varme lunsjene jeg lager. Den gjør liksom ikke så mye av seg, annet enn at den er latterlig enkel og god. Jeg lager en gjerne to dager på rad fordi da kan jeg bruke en halv pakke av alle ingrediensene hver av dagene, og det blir ingen rester.


Latterlig enkel lunsj (2 porsjoner)


1 pakke bønnemix

1 pakke erter

1 pakke mais

1 rødløk

2 - 4 fedd hvitløk

litt finkuttet chili (hvis du har)

2 egg (eller flere hvis du føler at du trenger det)


Sett eggene til koking. Jeg liker det bløtkokt, så da det skal altså koke i 5 min.

Fres hvitløk, chili og rødløk i litt olivenolje i en gryte. Ha bønner, erter og mais i et dørslag eller lignende og skyll litt i kalt vann. Ha alt i gryta sammen med løken. Varm opp til passe temperatur. Hell over på en tallerken, sprinkle over litt himalayasalt og nyt sammen med egg.Kanskje du har litt salat og en tomat i kjøleskapet. Ta litt ved siden av og kos deg enda mer.


Sånn, billig, sunt, godt, ingen grunn til å skamme seg overhodet. Tilbake til sofaen og boka!

385 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page