Søk
  • Renate Elida

Julegodt

Jeg baker ikke så mye julekaker, blant annet fordi jeg ikke er så innmari glad i å bake. Det er bare å innrømme det først som sist. Det jeg derimot er veldig glad i, er å lage julegodt! Har du lyst til å prøve å lage julesnopet helt fra bunnen i år?

Her er noen av de oppskriftene jeg er mest glad i.


Julemarsipan

3 dl mandler (gjerne økologiske)

1/2 ts ekte vaniljefrø

2 ss honning (det er også mulig å bruke agavesirup)

3 ts fint kokosblomstsukker

2 ss smeltet kakaosmør

1,5 ss kokosolje

evt smaksett med 20 dråper bitterurter (feks Bitterstern), 1/2 spiseskje konjakk, likør, revet appelsinskall e.l. 


Hvis du vil ha hvit, fin marsipan må mandlene skoldes. Jeg liker godt å bruke mandlene som de er, med skallet på.

Ha mandlene i en foodprosessor og kjør til de en helt finmalt. Ha deretter i alle de andre ingrediensene og kjør maskinen til alt er godt blandet og har blitt en jevn og fin marsipanmasse.

Nå er det bare å sette igang med å lage kuler, hjerter eller de formene du måtte ønske. Putt i liten kakeboks eller i glass, og gled deg til jul!



Har du lyst til å dyppe marsipankulene i sjokolade, men har ikke funnet en sjokolade du tåler?



Mørk Sjokolade (nok til å dyppe både marsipan og tørket frukt i)

8 ss kakaosmør

7 ss kakaomasse

1 ss kokosolje

2 ss agavenektar eller lønnesirup

1 ts kokosblomstsukker

1 liten klype himalayasalt


Smelt kakaosmøret og kakaomassen i vannbad. Tilsett de andre ingrediensene og rør godt. La sjokolade avkjøle seg før du begynner å dyppe. Du må regne med at marsipan (eller tørket frukt) må dyppes 2-3 ganger.

Oppbevares kjølig.


Sjokoladerestene kan du lage sånne her gode småsjokolader av...



Kokosmakroner

8 dl kokosmasse

2,5 dl kokosmel

6 egg

2,5 dl agavesirup

2 ss kokosblomstsukker

1 dl kokosolje

1 ts vaniljefrø

1/4 ts himalayasalt



Forvarm stekeovn til 180 °C og  Gjør klar et stekebrett eller to med bakepapir. 

Pisk eggedosis med egg og agave. Bland inn de andre ingrediensene.

Hvis deigen blir for flytende, må du fylle i litt mer kokosmasse for å forhindre at kakene flyter ut under steking og blir flate.

Sett topper av kokosmassen med to skjeer på stekebrettet.  

Stek kakene midt i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gylne. Avkjøl på rist.


Oppbevar kakene i en tett boks, gjerne med bakepapir mellom lagene.




Sinnsykt gode sjokoladetrøfler

5 dl cashewnøtter

2 dl agavesirup

2 ss kokosblomstsukker

2 dl kakaosmør (smeltet i vannbad)

1,5 dl vann eller mandelmelk

2 dl kakaopulver

1 klype himalayasalt


Kjør cashewnøttene i foodprossessor helt til de blir en stor "ball" med litt smørlignende konsistens.

Kjør alle ingredienser bortsett fra kakaopulver, i blender eller foodprosessoren til en jevn og fin blanding. Tilsett kakaopulveret og kjør maskinen til det også er blandet jevn inn.

Ha i en bolle og kjøl ned massen i kjøleskapet til en er stiv nok til å jobbe med.


Lag kuler som du kan rulle i forskjellig topping. Mine favoritter er kakaopulver, kokosmasse og knuste nøtter.



80 visninger

Fotograf Guro Skjeldrup, takk for flotte bilder!

Copyright © 2017 by Renate Elida Haug

Grevlingveien 22

1914 Ytre Enebakk

renate.elida@outlook.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Blogger Icon

Tlf: 93 62 26 25