top of page

Har du en god smoothieoppskrift?

Det er ikke sånn at man må kunne lage lage smoothie for å være et godt menneske, men jeg vil i alle fall si at det hjelper på.

Fytti rakker'n, jeg elsker blenderen min. Det er ikke akkurat det at den er så god, eller fin for den saks skyld, det er alt det deilige den kan lage for meg.

Nok om blenderen, og tilbake til saken....


Har du lyst til at barnet skal spise mer grønnsaker, eller burde du spise mer bær, fettsyrer og grønnsaker selv? Har biopaten din sagt at du bør få i deg noe gressmakende greens og ekle oljer, også kjenner du med hele kroppen at du var ikke ment til å spise gress og brekker deg bare ved tanken på olje rett i munnen?


Da bare må du begynne å lage smoothie! Jeg elsker smoothier!

Det er sikkert både fordi jeg har tre barn (mer eller mindre kresne) og fordi jeg er utrolig glad i gode ting. Smoothie kan være alt fra min superdigge lunsj, til dessert eller kveldkos. De tre barna her i huset får også alltid med seg en smoothie på skolen sammen med matpakka.


I matpakkesmoothier tilsetter jeg (til alle oppskriftene)

1/2 ts greens pr barn

1 ts silicea (kiselsyre) pr barn, som hjelper til med å styrke slimhinnen i tarmen.


Har jeg noen gode smoothieoppskrifter, spurte en venn denne helga. Tja det har jeg aldri egentlig tenkt over, for jeg putter nesten hva det skal være i blenderen og kjører i vei. Men, selvfølgelig skal jeg klare å skrive ned noen favoritter!


Disse oppskriftene skal bli ca 2 gode glass smoothie, men dere får legge til eller trekke fra litt etter skjønn. Jeg gjør så godt jeg kan...


Hulken-smoothie (fantastisk frisk og god!)

100 g frisk spinat

4 stk modne bananer

1 stk lime

1 ts frisk ingefær (bruk mer om du ønsker mer smak)

1 ts hampolje (blant annet for d-vitamin)

1ts kokosolje (gjerne en mct kokosolje som holder seg flytende selv i kalde drikker)

(for litt kaldere smoothie: tilsett 4-6 isbiter)


Skyll spinaten (kan være lurt å fjerne de tykkeste stilkene), del bananen i litt mindre biter, riv ingefæren på et råkostjern og press limen rett i blenderen. Kjør alle ingrediensene i blender.Jordbær-dessert-smoothie

2 dl jordbær (jeg kjøper økologiske, frosne jordbær. Rema 1000 pleier å ha fra Kolonihagen)

2 modne bananer

2 dl kokosmelk

1/4 lime (presses rett i blenderen)

1 ss sesamfrø (inneholder bla masse kalsium for barn som skal vokse)

1 ss kokosolje (gjerne en mct kokosolje som holder seg flytende selv i kalde drikker)

evt 4 - 6 stk isbiter


Alt i blender. Kjør!Skikkelig digg blåbringebær-smoothie

1 dl frosne bringebær

1 dl frosne blåbær

1 stk gulrot i tynne skiver/ små biter

1 dl eplejuice

1 dl kokosmelk (eller mandelmelk hvis du ikke liker kokossmaken)

1 ss sesamfrø

ca 10 mandler


Alt i blender. Kjør!Blåbær-tjohei-smoothie (fordi mine barn elske blåbær)

2 dl frosne blåbær

2 stk modne bananer

en liten neve valnøtter (ca 10 stk)

1/2 dl appelsinjuice

1 dl kokosmelk (eller mandelmelk)


Alt i blender. Kjør!Hva er din favoritt smoothie?

69 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page