top of page

Pai til nytelse!

Oppdatert: 14. jan. 2022

Det ble sånn for meg at da jeg først fikk kartlagt hva jeg elsker her i dette livet, så viste det seg fort at mat og matlaging er en av de tingene. Jeg er jo som dere vet litt i overkant opptatt av helse, men det er ikke noe gøy. Det som er skikkelig gøy, det er å lage mat.

Helt i begynnelsen da jeg bestemte meg for at jeg skulle spise meg frisk, spiste jeg også ganske mye rart og det var ikke nødvendigvis godt. Kjøkkenets motto var i all hovedsak "Dette koser vi oss ikke med, vi bare teller til tre og drikker!". Jeg er ganske sikker på at jeg sa akkurat disse ordene flere ganger, på ordentlig. I dag har jeg tenkt at jeg skal lage et nytt motto for kjøkkenet mitt, det er høyst påkrevd, og det skal være:


Her skal det nytes!


I kjøkkenet skal det være latter, deilige råvarer, kakao, kremfløte, kokosmelk, vitser, historier, eksperimenter som slå feil, frukt, kjærtegn, kos og kjærlighet.  Jeg elsker å være på kjøkkenet, og det gjør barna mine også. Det eneste som ikke er lov i dette rommet er å leke, men ellers er det fritt frem i alle skuffer og skap. Det finnes ingen hemmelig godteriskuff som de ikke må finne. 

En av mine yndlingsretter er pai. Når du først kan lage en god paideig, kan du putte hva som helst av deilige saker oppi. Her er oppskrift på en deilig middagspai:   Fantastisk god middagspai

 

 Bunn:    200 g glutenfri melblanding eller annet mel    (for eksempel melblanding fra Holli mølle)    1 egg    100 g smør    ½ ts salt    4-6 ss vann

Kna alle ingrediensene godt sammen, og tilsett nok vann til at deigen samler seg. (Pakk deigen i plast, og legg i kjøleskap i 30 minutter)

Kjevle ut deigen (om mulig) eller klem den ut i en paiform (maks 30 cm) slik at bunn og sider dekkes. Prikk med gaffel. Stek bunnen i 10 min, 200oC. La avkjøles.


Fyll: Masse ulike grønnsaker 3 fedd hvitløk 8 egg Hvit geitost


Grønnsakene freses lett i en panne med olje og hvitløk. Fyll paiformen. Pisk lett sammen ca 8 egg med litt salt og pepper. Hell over grønnsakene i paiformen. Strø revet ost på toppen og stek paien videre i ovnen ca 40 minutter på 200oC.

Serveres med en deilig salat ved siden av.


Eller fyll paibunnen med rabarbara og økologisk jordbær søtet med kokosblomstsukker og litt stevia.


142 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page