top of page

Gulrotkake! (Fordi noen ganger holder det ikke med brokkoli)

For 1 måned siden fylte jeg 40 år. Ja, jeg vet det er vanskelig å tro, men det er faktisk sant. Denne helgen fylte også min nydelige venninne og sjelesøster 40 år, og da er det på tide å få ut oppskrift på min yndlingskake: Gulrotkake!

Vi kan tross alt ikke bare spise brokkoli og hønsekraft. Noen dager er det kun kake som er bra nok. Dette er faktisk noe av grunnen til at jeg ikke har noen problemer med å leve såpass sunt som jeg gjør: jeg koser meg ganske ofte!


Denne gulrotkaka lager jeg ofte som muffins, fordi jeg synes det er morsomt og det virker som det blir mindre rester som må kastes når jeg gjør det på den måten. Når jeg lager muffins lager jeg 1 1/2 porsjon av oppskriften under.Gulrotkake / gulrotmuffins (1 1/2 oppskrift)


4 økologiske egg

2 dl økologisk rørsukker

3 dl økologisk spelt (eller en god glutenfri melblanding av feks rismel, maismel og bokhvete)

2 ts bakepulver

1 ss kanel

1 ts himalaya salt

en liten klype vaniljefrø (eller 1 ts vaniljesukker med ekte vanilje)

5 ss smeltet smør

5 dl revet gulrot


Pisk egg og sukker til det blir hvitt, og enda litt til... ca 15 min.

Sikt inn mel, kanel, salt, bakepulver og vaniljesukker.

bland smør og gulrøtter og vend blandingen forsiktig inn i deigen.

Ha i kakeform ( ca 24 cm) eller muffinsformer og stek på 180 grader.

Kake stekes i ca 45 min.

Muffins stekes i omganger på ca 20 min avhengig av størrelse på formene.Glasur

250 g snøfrisk (naturell)

3ss mykt smør

en liten klype vaniljefrø (eller 1 ts vaniljesukker med ekte vanilje)

ca 100 g agavenektar (smak til underveis så du får det så søtt som du vil ha det)


Rør sammen alle ingrediensene. kaka må være avkjølt førdu tar på glasur. Jeg liker best å ha et tykt lag glasur på toppen av kaka, men det er også mulig å dele kaka i to, ha et lag glasur i midten, og et på toppen.Denne kan du prøve neste gang du har bursdag.

Kos deg!

222 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page