top of page

Det blir ikke deiligere og enklere enn suppe!

Oppdatert: 14. jan. 2022

Forandring fryder, er det noe som heter. I min verden som naturterapeut er det lite som er mindre sant enn det.

De fleste liker ikke forandring. Jeg husker en dag for mange år siden, datteren min var ikke så gammel, og jeg tror ikke sønnen min, på nå 9 år, hadde begynt å snakke enda. Kjøleskapet vårt gikk av med pensjon, og vi måtte kjøpe nytt. Da det nye kjøleskapet var vel i hus og hadde fått plass på kjøkkenet, kom jentungen inn. Hun stirret på det store, nye møbelet med vid åpne øyne, og så begynte hun å gråte. "Jeg vil ikke ha nytt kjøleskap!" hylte hun "Det er stygt, og dessuten er jeg vant til det gamle!".


Sånn er vi mennesker. Vi vil helst at ting skal være som de alltid har vært.  Generelt sett er vi heller ikke så glad i å lære nye ting, i alle fall ikke hvis det nye kommer i kjølevannet av at noen sier at det vi vet fra før av er feil. Da klamrer vi oss til den gamle kunnskapen vår og hyler, i alle fall inne i oss, "jeg trenger ikke slutte å drikke melk, melk er bra for beinbygningen!!!!". Det hjelper ingenting at personen overfor oss forklarer at dersom melk hadde vært bra for beinbygningen, ville ikke norske kvinner vært de mest beinskjøre i verden.


Jeg tatt avgjørelsen at jeg vil være nøye med maten jeg spiser. Alle trenger ikke være like nøye som meg, du trenger bare være så nøye som du vil selv.  Jeg synes, helt oppriktig, at alle og enhver (vel og merke av den voksne befolkningsdelen) må få lov å bestemme selv hva de skal spise. I min mening handler morsom og vellykket matlaging om å passe på at man alltid har gode råvarer i kjøleskapet. I dag har jeg tatt ut en av hver ting fra grønnsaksskuffen, og lager suppe.


DET-VI-HAR-I-KJØLESKAPET-SUPPE


Ta ut en av hver av det som finnes i grønnsaksskuffen. En nødvendighet for nydelig suppe er: olivenolje, løk, hvitløk og chili, så det har vi alltid.

Fres løk, hvitløk, chili og krydderurter (eller vanlig tørket krydder fra skuffen) i olje. Her bruker jeg oregano, basilikum, timian og løpestikke

Nå løken er blank blandes resten av grønnsakene med i gryta

Fyll på med vann så det dekker grønnsakene, og litt til. Jeg liker å bruke en spiseskje økologisk grønnsaksbuljong i også. La suppa koke til grønnsakene er passe møre.


Husk at det er mye god næring bare i suppekraften. Hos oss blir ingen tvunget til å spise opp grønnsakene i suppa, men ingen slipper unna å få dem oppi fatet av den grunn....


Vel bekomme!
83 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page