top of page

Barnas favorittmiddag: supersunne nudler!

Oppdatert: 14. jan. 2022

Jeg tilsto allerede forrige mandag, men kan godt repetere for dere som ikke fulgte med i timen: Jeg har ganske store mengder nudler i fortiden min. Dette var altså av typen 10 kr pakken (i gamledager, vel og merke). En blokk hvetemel med salt og smaksforsterker på. Og som nevnt før, dette er altså ikke noe jeg vil at barna mine skal spise.


Her kommer som lovet oppskrift på mine middagsnudler, MEN denne oppskriften avhenger av at du nå på forhånd har kokt deg et par bøtter eller melkekartonger med kraft.Hurra! Nudler til middag!


Til omtrent 2 voksne og 2 barn (prøv deg litt frem)


Du trenger:

2 pakker risnudler (omtrent 360 g)

5-7 dl kraft

3 fedd hvitløk

1 liten løk

1 ss spisskummen

1 ss paprikakrydder

1/2 ts oregano

1/2 ts timian

1 ss tamari eller soyasaus

2 ts karri

1/4 ts cayenne pepper eller chili

2 ts himalajasalt (evt smak til)


Ta bøtta/ kartongen med kraft ut av fryseren og tin den i litt varmt vann slik at du får isklumpen opp i en kjele. Jeg bruker rundt 5 -7 dl kraft til denne middagen, og fryser dermed ned kraften i omtrent denne mengden.


Fres finhakket løk og presset hvitløk i litt olivenolje i en gryte.

Tilsett kraften. Jeg pleier bare å slippe den frosne klumpen med kraft rett i gryta, også tiner den der.

Når kraften har tint, rører du i alt krydderet.

Putt bokkene med risnudler i den krydrede kraften og la de trekke i 5-10 min.

Pass på at blokkene er dekket av væske. Dersom det er for lite kraft heller jeg bare en passelig mengde kokende vann i gryta sammen med kraften.


Mine barn liker at det er en del flytende kraft igjen sammen med de ferdige nudlene, derfor passer jeg alltid på ta litt ekstra mye væske over nudlene. Du finner fort ut hva dine barn liker best.


Ett av mine barn liker å få litt sukkererter og mais sammen med nudlene, en vil bare ha mais, og den siste har bestemt seg for at han ikke liker grønnsaker og får nudlene som de er. Det er greit for meg, det er allikevel både kraft, gode økologiske krydder, løk og hvitløk han får i seg.


Jeg har fått tak i kantarell, og freser det fort i smør sammen med litt squash og rødløk.


Vel bekomme!


889 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page