top of page

Både godt og sunt pålegg (obs! innlegget inneholder sjokolade)

Oppdatert: 12. mai 2020

Disse dagene nyter jeg å føle på hvor godt jeg har fått det. Vel ble det mye sykdom denne vinteren, men nå er våren her og jeg ser tilbake på vinteren og tenker at det var slett ikke så ille. Jeg er en av dem som har vært alvorlig syk og helt eller delvis arbeidsufør ....lenge. Veien fra sykdom tilbake til helse var lang, kronglete og ofte tung, og jeg følte ofte at jeg ofret mye på den veien. Som jeg så vidt har skrevet om tidligere, sluttet jeg å kose meg med mat (og for så vidt livet generelt), og fokuserte kun på hvordan jeg kunne bli frisk igjen. Det fungerte til en viss grad, men så sa det stopp. Man kan rett og slett ikke tvinge seg helt frisk. Kroppen sa klart og tydelig ifra at den ikke ville fungere tipp topp uten at psyken ble med på laget.


Hva gjorde jeg for å bli bedre? Jeg gjorde mange ting, men nå er det engang mat som er lidenskapen min. Min teori er at mye gøy kan skje hvis du, en matvare om gangen, bytter ut èn ting som gjør deg sykere med èn ting som gjør deg friskere. En skikkelig utfordring for meg var pålegg. Mesteparten av det jeg tenker på som pålegg er raffinerte produkter, ofte med både mye sukker og melk. Men, så gikk altså årene med økologisk peanøttsmør og tahini, og jammen fant jeg ut til slutt at det beste pålegget kan lages selv!


I dag gir jeg dere altså:
RENATE ELIDAS MEGET GODE (og enkle) SJOKOLADEPÅLEGG4 gode ss kokosfett (feks Cocosa)

4 ss kakaopulver (juster etter hvor mørkt sjokoladepålegg du ønsker)

1 liten neve cashewnøtter

1 ss honning

evt litt stevia hvis du ønsker et enda søtere pålegg


Kjør med stavmikser til sjokoladepålegget er glatt. Dette pålegget blir fryktelig hardt i kjøleskap, så jeg lager heller små porsjoner om gangen, og oppbevarer det i et glass i kjøkkenskapet.


Kan nytes på feks. knekkebrød, riskake eller sammen med kremfløte på varme bær <3

Vel bekomme!162 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page