Søk
  • Renate Elida

Verdens beste gulrot- og ingefærsuppe

Oppdatert: mai 12

Dette er en av mine absolutte suppefavoritter. Superenkel, superrask og supergod! Gjør deg selv en tjeneste og test ut denne suppa denne uken.



Til 2 voksne og 2 barn trenger du ca :


500 g gulrøtter (kappet i biter)

1 løk (opphakket)

2-3 fedd hvitløk (opphakket)

1 ss frisk ingefær (finhakket)

1 ts frisk rød chili (finhakket)

ca 8 dl vann/ grønnsaksbuljong

1 ss smør

ca 4 ss olivenolje

rømme

salt, pepper, frisk koriander


Ha olje i en gryte og fres løk, hvitløk, ingefær og chili sammen til løken er blank. Ha i gulrøttene og vann/buljong. Jeg varmer ofte vann i vannkokeren mens løken freser, så går det enda raskere.


Når gulrøttene er passe myke (ca 15 min, litt avhengig av størrelse på bitene), tilsetter du smøret og kjører suppen glatt og jevn i en hurtigmikser, blender eller med stavmikser (jeg pleier å bruke stavmikser rett i gryta).

Smak til med salt og pepper.


Server med økologisk rømme og fersk koriander.


Denne suppen kan også serveres kald med litt lime i stedet for rømmen. Fantastisk godt!

image via <a href="https://www.peakpx.com">Peakpx</a>

Vel bekomme!


Følg meg også på instagram: https://www.instagram.com/renatehaug/

60 visninger

Fotograf Guro Skjeldrup, takk for flotte bilder!

Copyright © 2017 by Renate Elida Haug

Grevlingveien 22

1914 Ytre Enebakk

renate.elida@outlook.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Blogger Icon

Tlf: 93 62 26 25